Морква є цінним овочем, широко розповсюдженим по всій території України. Завдяки агробіологічним показникам, тривалим терміном зберігання та технологічними властивостями, моркві приділяється велика увага. Головною причиною є не тільки яскраве забарвлення та смакові якості, а її технологічні властивості та хімічний склад. Особливо цінними є комплекси каротиноїдів, які мають ви¬соку стабільність, стійкість до впливів технологічного процесу та фізіологічну активність. Велике значення має β-каро-тин, який окрім провітамінних властивостей, проявляє ще й антиоксидантні, що має велике значення як в технологічних процесах, так і в підтриманні здоров’я людини. Продукти переробки моркви могли б бути джерелом зба¬гачення багатьох харчових продуктів цінними компонентами, які можуть не тільки підвищити харчову цінність, а й надати додаткових властивостей, покращити їх якість, продовжити терміни зберігання. Тому, проблема отримання натуральних полі функціональних продуктів з дешевої вітчизняної сировини – моркви є актуальною та своєчасною.
Подробнее...